Poznate ličnosti ubijene od strane svojih fanova

Slavne ličnosti privlače pažnju velikog broja ljudi. Naklonost i divljenje koje dobijaju od hordi fanova, ponekad može biti fatalno. Ovih 5 poznatih ljudi je ubijeno od strane poremećenih individua koje su ih svojevremeno obožavale.

1. Selena

Selena je mogla postati planetarno popularna kao latino dive koje su došle posle nje (Dženifer Lopez i Šakira, na primer), ali joj je, nažalost, život prekinut 1995. u 23. godini. Za njeno ubistvo je bila odgovorna Jolanda Saldivar, inače osnivač Seleninog fan kluba, a kasnije i njena lična asistentkinja i menadžerka njene modne linije. Na ovaj gnusan čin ju je navela činjenica da je dobila otkaz zbog optužbe da je proneverila novac pevačice.

Fanovi u suzama zbog smrti svoje omiljene pevačice, foto: Getty Images
2. Dajmbeg Derel
Bivši gitarista poznate hevi metal grupe Pantera je ubijen 2004. godine za vreme koncerta na kojem je nastupao. Njegovog ubicu Nejtana Gejla prijatelji su okarakterisali kao dobrog momka koji je u jednom trenutku počeo da se ponaša, u najmanju ruku, čudno. Naime, on je postao ubeđen da je on stvarni autor nekih pesama svoje omiljene grupe Pantera. Čak je hteo i da ih tuži, a kulminacija njegovog mentalnog poremećaja se dogodila na gore spomenutom nastupu, kada je potrčao ka bini vičući: „Ti si kriv za raspad Pantere!“. Ispalio je pet hitaca u glavu Dajmbega Derela, a osim njega, ubio je još troje ljudi.

                     Dajmbeg Derel, foto: Getty Images

3. Mihail Ljermontov
Mladi ruski umetnik Mihail Ljermontov je poginuo 1841. u dvoboju sa sa svojim prijateljem i obažavaocem Nikolajem Martinovim. Imao je svega 26 godina. Bio je poznat kao pesnik, slikar, književnik i vojnik, ali i čovek koji je voleo da se zabavlja i šali na tuđ račun, što mnogi vide kao glavni razlog njegove prerane smrti. Jedna od osoba koju je konstantno zafrkavao je bio i njegov prijatelj Nikolaj Martinov, koji je u trenutku besa, poznatog umetnika izazvao na dvoboj. Legenda kaže da je nesvestan ozbiljnosti situacije,Ljermontov najavio da će pucati u vazduh, što je na kraju i učinio. Njegov protivnik, s druge strane, ciljao je pravo u srce i zauvek mu zapečatio sudbinu.

          Spomenik Mihailu Ljermontovu, foto: Getty Images

Ubica DžonaLenona, Mark Čepmen, nije bio opsednut svojom žrtvom, niti je važio za najvećeg fana njegove muzike. Ono što ga je nagnalo da ga usmrti, je činjenica da je hteo da postane slavan i mislio je da će ovim delom to postići. Svoju motivaciju je i sam priznao vlastima, koje i posle više od tri i po decenije njegove zatvorske kazne, odbijaju da ga puste na uslovnu slobodu. Lenonovo ubistvo se dogodilo 1980. u Njujorku ispred njegove rezidencije. Zanimljivo je da je Mark Čepmen istog dana dobio autogram od poznatog muzičara nekoliko sati ranije.

                    Džon Lenon, foto: Getty Images

5. Kristina Grimi
Poslednja tragedija u kojoj su fanovi poznatih ličnosti ubili svoje idole, dogodila se 2016. godine. Žrtva je bila mlada pevačica Kristina Grimi, koja se proslavila učestvovanjem u rijalitiju The Voice. Njen ubica je bio Kevin Džejms Loibl, osoba opsednuta dvadesetogodišnjom pevačicom, koja je provodila ceo dan gledajući YouTube klipove svoje ljubimice, i nadajući se da će jednog dana postati njen ljubavnik. Prvi put su se sreli posle jednog Kristininog nastupa. Dok su ostali fanovi uzimali autograme, Kevin je izvadio pištolj i pred svima upucao pevačicu. Kasnije je i sebi prekratio život.

                   Kristina Grimi, foto: Getty Images

Trenutno najcitaniji tekstovi

Pesme koje imaju izvesne slicnosti(obrade i/ili plagijati)

Citati o umetnosti

Estrada i podzemlje