Zanimljive činjenice koje niste znali o najboljim filmovima u poslednjih 25 godina

Šta se krije iza legendarnih filmskih momenata i koji su interesantni detalji pratili snimanje poznatih filmova saznajte u našem tekstu o zanimljivim činjenicama o nekim od najboljih filmova u poslednjih 25 godina.
Savršen i gotov umetnički proizvod koji gledamo u bioskopu krije mnoge tajne koje znaju samo upućeni i ljudi koji su učestvovali u radu na filmu. Dogodovštine i kurioziteti su uvek bili zanimljivi svim pravim fanovima kinematografije, pa ako ste jedan od takvih, testirajte i upotpunite vaše znanje pregledom ovih činjenica.

Terminator 2: Judgment Day (1991) 




Za ulogu u ovom filmu Arnold Schwarzenegger je zaradio 15 miliona dolara, iako je izgovorio samo 700 reči dijaloga. Ispada da je svaka Arnieva reč vredela 21.429 dolara.


The Lord of the Rings (2001) 


Ekipa filma The Lord of the Rings je često morala da putuje helikopterom na razlličite lokacije. Budući da se plaši letenja, glumac Sean Bean je tokom snimanja scene prelaza preko snežnih planina, svako jutro morao da krene od podnožja do vrha obučen u svoj kostim, dok su istovremeno iznad njega leteli helikopteri sa njegovim kolegama.


The Passion of the Christ (2004) 


U intervjuu koji je dao magazinu Newsweek, glumac koji je igrao Isusa, Jim Caviezel, je izjavio da je preživeo udar groma tokom snimanja „besede na gori“.


Thelma & Louise (1991) 


George Clooney je bio na audiciji čak pet puta za ulogu autostopera J.D.-a u ovom filmu. Na kraju je ulogu dobio Brad Pitt, i može se reći da je ona bila ključna za njegov dalji napredak u karijeri. Među ostalima koji su ušli u razmatranje našlo se još nekoliko budućih i već ostvarenih filmskih zvezda: Johnny DeppTom CruiseSean PennKevin Bacon Alec Baldwin.


Jurassic Park (1993) 


Džinovski mehanički Tyrannosaurus rex nije uvek dobro funkcionisao, što je u mnogim trenucima (pogotovu kada je padala kiša) značilo da se sam od sebe upali i nekontrolisanim pokretima i zvukovima uplaši članove ekipe koji su u nekim slučajevima i vrištali od straha.


Titanic (1997) 


Kada je saznala da će morati da pozira gola u jednoj sceni u filmu, Kate Winslet je odlučila da odmah na početku snimanja Titanica na brzinu pokaže poprsje Leonardu DiCapriu kako bi probila led i tako smanjila tenziju i olakšala snimanje famozne scene.


The Wolf of Wall Street (2013)


Sada već legendarna scena u kojoj se lik koga glumi Matthew McConaughey lupa u grudi u ritmu i mumla neku melodiju, nije bila scenariju, već je dodata na sugestiju Leonarda Di Capria koji je primetio da je njegov glumački kolega imao isti ritual pre početka svojih scena, kako bi se opustio i bolje mentalno pripremio za glumu.


Trenutno najcitaniji tekstovi

Pesme koje imaju izvesne slicnosti(obrade i/ili plagijati)

Citati o umetnosti

Estrada i podzemlje