Istina o Hollywoodu

Svi znamo da je Hollywood mesto gde se okupljaju najvece svetske zvezde iz oblasti muzike i filma,mnogi nam se hvale preko TV-a da je tamo najlepse,neki i cute o tome.Zasto?Mozda je bas to pitanje za razmisljanje.Do Hollywooda su dopsele i neke nase zvezde,kao sto su Emir Kusturica,Goran Bregovic,Miraj Grbic i Biljana Misic;Kusti se nije dopao Hollywood,dok ostali cute o tome.Zasto?Opet pitanje za razmisljanje.Zeljko Joksimovic je izjavio da bi voleo da pise muziku za hollywoodske filmove,ali nije dobio angazman za to,dok je Leontina izrazila zelju da bi volela da pise pesme za Madonnu.Da li ovo dvoje znaju o cemu govore ili samo sanjare,to ne znam,ali znam sta Hollywood krije.Da se ne bi mucio oko pisanja,klipovi ,,Razotkriveni Hollywood", ,,Hollywood", ,,Rat Hollywooda protiv Boga", ,,Nesveti Hollywood", ,,Demaskirani Hollywood", ,,Smrtonosna zabava" i jedan klip Maria Bojica ce dati odgovor na ovo pitanje.

 

DEMASKIRANI HOLLYWOOD 


 

NESVETI HOLLYWOOD 1.DEO


 

NESVETI HOLLYWOOD 2.DEO



 

NESVETI HOLLYWOOD 3.DEO



 

NESVETI HOLLYWOOD 4.DEO


 

NESVETI HOLLYWOOD 5.DEO



 

RAT HOLLYWOODA PROTIV BOGA 1.DEO



RAT HOLLYWOODA PROTIV BOGA 2.DEO


 

HOLLYWOOD

 

RAZOTKRIVENI HOLLYWOOD 1


RAZOTKRIVENI HOLLYWOOD 2


MARIO BOJIC O HOLLYWOODU



SMRTONOSNA ZABAVA


 

Natpis ,,Hollywood" nastao je na obroncima brda ,,Hollywood Hills" iznad Los Angelsa. Danas je zakonski zasticen i ima status kulturnog spomenika, medjutim izvorno je bio postavljen kao obicna reklama, i nije trebalo dugo da ostane na tom mestu.

Natpis ,,Hollywood" je trebalo da oglasava novo naselje pod tim nazivom, finansirano od strane Hobarta Johnstona Whitleya, navodi sigma.ba. Dakle, danas slavna cetvrt ,,Hollywood" nastala je zapravo kao preduzetnicki potez ovog coveka, i nalazila se blizu obronaka Santa Monika Mauntinsa.

Mnogi danas misle da ,,Hollywood" znaci ,,sveta suma", ali engleska rec za sveto pise se sa samo jednim slovom L (holy).

Svetsku slavu ,,Hollywood" je stekao kada je postao srediste americke filmske industrije, 1923. godine. Na znaku je izvorno pisalo ,,Hollywoodland", ali je nastavak ,,land" kasnije uklonjen.

Slova su visoka cak 14 metara, a citav natpis je dugacak 110 metara. Izvorni natpis je trebalo da stoji samo 18 meseci. Buduci da nije bilo predvidjeno da traju, slova su pocela da propadaju i nakon 50-tak godina natpis je bio u rusevinama. Tek 1979. slova su obnovljena, donacijom poznatih ljudi, poput Hugh Hefnera i muzicara Alice Coopera. Danas je natpis zasticen ogradom protiv vandalizma.(Izvor:Srbija danas)

Dakle,i sami smo svedoci da Hollywood ima svoju tamnu stranu,kao i mnoge druge stvari u zivotu.Cuvajmo kulturu,ali ne na ovaj nacin.

Trenutno najcitaniji tekstovi

Pesme koje imaju izvesne slicnosti(obrade i/ili plagijati)

Citati o umetnosti

Estrada i podzemlje