Leskovacko leto i leskovacki karneval

Leskovacko leto i leskovacki karneval jesu manifestacije koje se organizuju krajem Juna-pocetkom Jula.S obzirom da su vremenski vezane i da je iskljucivo zabava u pitanju,mogu se tretirati kao jedna manifestacija.Razlika izmedju ove dve manifestacije je u tome,sto kod prve nastupaju uglavnom zabavljaci iz Leskovca,dok kod druge situacija biva slicna,osim kod poslednjeg dana gde dolaze predstavnici raznih karnevalskih grupa sa strane.Naravno,prva manifestacija se odrzava na trgu i to u delu od OTP banke do Tehnoloskog fakulteta,dok se druga odrzava na tom istom trgu u delu od foto studija Bata do pomenutog faksa,tako da je atmosfera kao u Rio de Zaneiro u Brazilu.

Na karnevalu se takodje moze pogledati i festival vatre koji izaziva velike ovacije kod publike,a pogledajte i zasto.

 

 

Ova(ove) manifestacija ima najvecu posecenost one veceri kada se veliki karneval odrzava i kada nastupaju poznati izvodjaci.Koji je razlog tome?

1.Manifestacija nije nacionalnog karaktera,vec regionalnog.

2.Nedostatak finansijskih sredstava.

3.Vreme u kome se odrzava manifestacija,s obzirom da bas tada ljudi planiraju odlazak na neku destinaciju na Mediteranu ili na nekom jezeru.

Koje je resenje da ove stvari budu enormno popularne?Resenje je naravno,da se manifestacija finanasira iz republickog budzeta,da ima nesto jaci marketing(da bude reklamirana na televizijama sa nacionalnom frekvencijom,a ne samo na ovim sa regionalnom)i da vreme odrzavanja bude prva polovina Juna.

Naravno,bilo je dana kada je opstina bila finanasijski jaca,pa su leskovcani nakon zavrsenog karnevala imali koncerte poznatih izvodjaca,kao sto je bio slucaj sa grupama Kuba Balkanika i Valentino,gde su definitivno uzivali u sjajnim koncertima i ljubaznosti svojih idola.Kod grupe Kuba Balkanika fanovi su tada imali prilike da budu zajedno na bini sa svojim idolima i da zajedno plesu sa njima,kako na bini,tako i ispred nje,voljom izvodjaca.Inace,ova grupa je prepoznatljiva po tome da na svojim koncertima izvode najvece balkanske pop hitove u ritmu kubanske muzike,pa otud naziv Kuba Balkanika.




Ipak,ove godine zbog nedostatka novca,leskovcani su na karnevalu bili uskraceni poznatih izvodjaca i taj deo su nakon ispaljenog vatrometa popunili mladi leskovacki rock izvodjaci,pred kojima sigurno predstoje sjajne karijere.

Ove godine je nakon nastupa mazoretkinja Leskovacko leto otvorila Aleksandra Dabic po kojoj je inace ova manifestacija i bila prepoznatljiva ove godine.


Inace,mazoretkinje svake godine svojim nastupima otvaraju ne samo Leskovacko leto,vec i karneval i Rostiljijadu,o kojoj ce biti reci kada dodje vreme za to.


Trenutno najcitaniji tekstovi

Pesme koje imaju izvesne slicnosti(obrade i/ili plagijati)

Citati o umetnosti

Estrada i podzemlje